keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vinkkejä kesätöiden hakuun, osa 2.

Kirjoitimme viimeksi hieman enemmän ansioluettelon kirjoittamiseen liittyviä vinkkejä ja seuraava osa koskettaa nyt enemmän itse hakemuksen kirjoittamista. Ensimmäisen osan vinkeistä voit lukea täältä. Otsikon nimestä huolimatta vinkit toimivat yhtä hyvin minkä tahansa ansioluettelon tai hakemuksen kirjoittamisessa, eivätkä pelkästään keskity kesätyön hakuun. Lue siis eteenpäin, vaikka etsinnässä olisi esimerkiksi ensimmäinen vakituinen työpaikka tai edellisen työhakemuksen kirjoittamisesta olisi vierähtänyt jo tovi.

1. Motivaatio.  Rekrytoijat etsivät niitä hyviä tyyppejä, joilla on asenne kohdallaan. Asennettasi ja motivaatiotasi työtehtävää kohtaan voit tuoda hakemuksessa esille kertomalla, miksi haet juuri kyseiseen tehtävään ja yritykseen. Tämä kohta jää monilta hakijoilta uupumaan, vaikka se on yksi työhakemuksen tärkeimmistä.  Mikä sinua kiinnostaa juuri tässä tehtävässä, mitä odotuksia sinulla on työpaikan suhteen ja mitä toivot tulevalta työltäsi?

2. Esimerkit. ”Olen tunnollinen, nopea oppimaan ja tulen toimeen kaikkien kanssa.” Hyvä juttu, mutta ei kovin erottuvaa. Kerro vahvuuksistasi konkreettisten esimerkkien kautta. Miten tunnollisuus on näkynyt edellisissä työtehtävissäsi, milloin oppimiskyvyistäsi on ollut erityistä hyötyä ja miten työkaverisi ovat sinua kuvailleet?

3. Työpaikkailmoitus. Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja mieti, mitä asioita siinä painotetaan ja mitä hakijalta toivotaan. Vastaa hakemuksessasi työpaikkailmoitukseen: onko sinulla vaaditut tiedot sekä taidot ja miksi olet juuri yrityksen etsimä henkilö. Painota työpaikan kannalta oleellisia tietoja. Jos tehtävässä ei tarvita kielitaitoa, älä käytä montaa riviä arvokasta tilaa kaikkien opiskelemiesi kielten läpikäymiseen.

4. Suosittelijat. Pyydä rohkeasti, voitko käyttää esimiehiäsi tai kollegoitasi suosittelijoina työnhaussa. Suosittelijat voivat vahvistaa, että olet juuri niin hyvä tyyppi kuin kerrot olevasi. Suosittelijan kommentit saattavat olla se asia, joka ratkaisee kahden hyvän hakijan välillä sen, kummalle työpaikkaa tarjotaan.

5. Ahkeruus palkitaan. Sanotaan, että työnhaku käy kokopäivätyöstä. Kymmenien hakemusten näpytteleminen voi olla turhauttavaa, mutta älä oikaise tässä kohtaa tai sorru huolimattomuuteen.  Laatu korvaa määrän myös työhakemuksissa: jokainen laadukas hakemus lisää haastattelukutsun todennäköisyyttä.


Tsemppiä työnhakuun!

- Marjukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!