Lueskelin viime viikolla San Frasiscon osavaltion yliopiston johtamisen professorin John Sullivanin kirjoittaman mielenkiintoisen artikkelin ere.netistä. Artikkeli käsittelee ensi vuoden kasvavia ja suosituimpia rekrytointitrendejä ja käytänteitä, jotka ovat vielä monelle yritykselle uusia tuulia. (Artikkelia lukiessa on hyvä muistaa, että jotkut Jenkeissä toimivat käytänteet eivät välttämättä istu sellaisenaan mitenkään tänne pohjolan perukoille, mutta kyseisessä pätkässä oli kuitenkin muutamia hyviä pointteja.) Jostainhan ne trenditkin syntyvät, eli jotkin yritykset ovat tietenkin jo implementoineet näitä malleja organisaatioihinsa. Trendienhän täytyy todistetusti toimia jossain jo käytännössä ennen kuin niitä voidaan edes kutsua trendeiksi - sama pätee esimerkiksi nopeasti muuttuvassa pintamuodissa. Edelläkävijät sen sijaan miettivät jo uusia lähestymiskeinoja, kun mattimyöhäset alkavat vasta soveltaa olemassa olevia työkaluja.
Kilpailukykyiset ja innovaatioihin kannustavat yritykset ovat aina askeleen edellä. Ne seuraavat askeleet on otettu huomioon strategiasuunnittelussa pitkällä aikavälillä, ja implementointi käytäntöön on järjestetty tehokkaasti. Mahtavaa oli huomata, että rekrytoinnin pitkän linjan moniosaaja Sullivan oli listannut ensi vuonna läpilyövien asioiden listalleen jotain sellaista, mitä Studentworkilla rakennetaan jo täyttä höyryä. Jokaisen rekrytoijan henkilökohtaista Top Talent -verkostoa.
Sullivanin mukaan firmat nimittäin alkavat systemaattisemmin rakentaa talent pooleja tulevaisuutta silmällä pitäen. Pooleista löytyy huippukandidaatteja avainasemiin jo kauan ennen kuin todellista tarvetta edes onkaan. Tämä, jos jokin, on proaktiivista ja eteenpäin katsovaa - ja tätä me teemme täällä joka päivä.
Sen lisäksi, että haastattelemme potentiaalisia kandidaatteja avoimissa haastatteluissa työnhakijapankkiimme, olemme lanseeranneet myös Top Talent Network -ajattelun. Jokaisella rekrytoijalla Studentworkilla on oma Top Talent -verkostonsa, jonka he rakentavat itse työnsä jäljen todistaneista luottopakeista, joissa nähdään suurta tulevaisuuden potentiaalia. Jokainen henkilö Top Talent -verkostossa on sellainen, johon voimme luottaa täysillä, ja joka on todistanut osaamisesta ja kehittymiskelpoisuutensa asiakkaallamme jo jonkin aikaa työskenneltyään. He ovat lisäksi muodostaneet hyvän ja avointa viestintää ylläpitävän suhteen rekrytoijaansa.
Mitä hyötyä tästä on sitten itse Talentille? Top Talent -verkostossa mukana oleminen tarkoittaa, että osaaja saa rakentaa henkilökohtaisen yhteyden ammattitaitoiseen rekrytoijaan, eli saa käytännössä oman uravalmentajan. Rekrytoija voi olla mukana suunnittelemassa seuraavaa askelta urapolulla, neuvoa työnhakuun liittyen tai toimia suosittelijana CV:ssa. Rekrytoija voi myös vinkata unelmatyöpaikasta - eikä sen tarvitse edes olla meidän kauttamme auki. Ollessasi Studentworkin Top Talent et siis sitoudu kuitenkaan työskentelemään kauttamme koko loppuelämääsi. Työelämän käänteiden yllättäessä haluamme kuitenkin olla se taho, jonka puoleen Top Talent voi kääntyä myös silloin, kun laivan pohja raapii karikkoa.
Studentworkilla on laaja ja aktiivinen verkosto eri aloilla toimiviin yrityksiin, ja tätä verkostoa voidaan luonnollisesti käyttää Top Talentin uraa suunniteltaessa. Talentti saa lisäksi mahdollisuuden osallistua erilaisiin rekrytointitilaisuuksiin, pääsee tapaamaan yritysten edustajia leppoisissa tunnelmissa ja ennen kaikkea tutustuu myös muihin Top Talenteihin, joihin tulee varmasti törmäämään vielä myöhemmällä työurallaan. Autamme sinua siis rakentamaan omaa tuikitarpeellista verkostoasi.
Top Talent -tarinaan voit tutustua vielä tarkemmin nettisivuillamme. Sieltä löydät myös ohjeet siihen, miten voit päästä osaksi Top Talent -verkostojamme!
Energiaa alkaneeseen työ- ja/tai opiskeluviikkoon kaikille toivottelee,
Laura Nikkanen
rekrytointispesialisti
Studentwork Sharper Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!