tiistai 7. lokakuuta 2014

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto: Vuokratöissä viihdytään hyvin

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton viestinnän suunnittelija Kirsi Tervamäki kirjoitti lehdistötiedotteessa seuraavasti Vuokratyöntekijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään 7.10.2014.

 "Vuokratyöntekijät viihtyvät työssään paremmin kuin suomalainen työntekijä keskimäärin. Tämä käy ilmi Vuokratyöntekijätutkimuksesta, joka julkaistiin Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa Helsingissä 7.10.2014.

Vuokratyöntekijät ovat ohittaneet työtyytyväisyydessä muut palkansaajat.

– Asteikoilla 1-5 vuokratyöntekijät antavat arvosanaksi 3,88, kun heiltä kysyttiin miten tyytyväisiä he ovat työnsä sisältöön. Ei vuokratyötä tekevien arvosana on 3,71. Olemme iloisia näin hyvästä tuloksesta. Tämä kertoo siitä, että vuokratöissä viihdytään paremmin kuin yleisesti ajatellaan, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

Vuokratyöntekijät kokevat, että työn päämäärät ja tavoitteet ovat selkeitä ja että työkaverit arvostavat heidän tekemäänsä työtä. Vuokratyössä myös jaksetaan hyvin. Vuokratyötä myös suositellaan kaverille.

– 86 prosenttia vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyötä kavereilleen, Tuliara sanoo.

Vuokratyö on nopea keino työllistyä. Viikon sisällä työtä sai 45 prosenttia vastaajista, keskimäärin työtä saatiin 12 päivässä.

Reilusti töitä tarjolla.

Auktorisoidut henkilöstövuokrausyritykset tempaisevat työttömyyden nujertamiseksi. Yritykset tarjoavat yli 2000 avointa työpaikkaa eri puolilta Suomea. Näitä töitä tarjotaan Vuokratyömessuilla Turussa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä työpaikat ovat tarjolla Helsingin Vuokratyömessuilla Vanhalla Ylioppilastalolla 7.- 8.10.

Vuokratyömessuilla henkilöstövuokrausyritykset tekevät yhteistyötä Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

– Uudellamaalla on lähes 92 000 työtöntä työnhakijaa. Erityisesti työttömiä on erityisasiantuntijoiden ja palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä, palvelujohtaja Anna Viitanen Uudenmaan TE-toimistosta sanoo.

Huolimatta työttömyysasteen noususta avointen työpaikkojen määrä on lievässä nousussa Uudellamaalla. Uudenmaan vahva ympäristö- eli cleantech- liiketoiminta saattaa olla yksi tulevaisuuden viennin kivijaloista yhdessä kemian teollisuuden kanssa.

Viitasen mielestä yhteistyö Vuokratyömessuilla on hyvä asia.

– Meillä kaikilla toimijoilla on yhteinen tavoite eli saada työttömille työpaikkoja ja yrityksille työntekijöitä.

Vuoden 2014 Vuokratyöntekijätutkimus on kuudes valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus. Tutkimukseen vastasi 5552 vuokratyöntekijää. Tutkimuksen toteutti Promenade Research Oy. Vuokratyöntekijätutkimus löytyy netistä http://www.hpl.fi/www/fi/toimialasta/tutkimukset.php

Helsingin Vuokratyömessut ovat osa Vuokratyöviikkoja, jotka järjestetään Helsingin lisäksi Turussa, Oulussa ja Tampereella 30.9.–9.10.2014. Helsingissä järjestetään myös Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaari. Lue lisää: www.reilujavuokratoita.fi/vuokratyoviikot

Lisätietoja: Merru Tuliara, toimitusjohtaja, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL, merru.tuliara@hpl.fi, 040 562 6466."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!