torstai 30. huhtikuuta 2015

Voimaa työllistymiseen yksityisen ja julkisen työnvälityksen yhteistyöllä

Eduskuntavaalit menivät jo, mutta painavat kysymykset, kuten valtiontalouden sopeuttaminen painaa edelleen äänestäjien, sekä varmasti nyt myös vaaleissa valittujen hartioita. Nopeampi, tehokkaampi ja pitkäaikaisempi työllistäminen mainitaan usein keinona elvyttää taloutta, mutta keinot työttömyyskierteiden nopeampaan katkaisemiseen ja opiskelijoiden nopeampaan työelämään saamiseen tuntuvat usein jäävän vaisuiksi.

Työ- ja elinkeinotoimistot ja HPL ovat jo ottaneet askeleita tiiviimmän yhteistyön tekemiseen yhteisten rekrytointimessujen järjestämisellä, mutta yhä tiiviimpää yhteistyötä tarvitaan, jotta työnhakijat saavat täyden tehon irti julkisen ja yksityisen puolen työnvälitys palveluista. Tehostetulla ja nopealla työllistymisellä ei ole vain yksityisten työnvälitysyritysten kassaa kasvattava vaikutus, vaan suoria säästöjä valtiolle sekä nostava vaikutus tuotannon lisääntymiseen.

HPL:n graafi julkisen ja yksityisen työnvälityksen voimien yhdistämisen vaikutuksesta

Studentworkin toimitusjohtaja Heikki Karimaa totesikin, että tiedostamme hyvin kuinka suuri vaikutus omalla työllämme on yksittäisen työnhakijan elämään.  Kokemus haastattelusta, kenties rekrytoijalta saatu arvokas palaute ja tietenkin itse työpaikan saaminen ovat kaikki suunnattoman tärkeitä. Myös asiakkailta saamme usein positiivista palautetta. Yhdeltä taholta sitä tulee kuitenkin harvemmin - nimittäin yhteiskunnalta. Yllä olevasta HPL:n infograafista käy ilmi kuinka suuri on vaikutuksemme on myös rakkaan isänmaamme hyvinvoinnille. 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!