maanantai 17. joulukuuta 2012

Nuoren osaajan rekrytointi

Yrityksemme visio on olla ensisijainen linkki nuorten osaajien ja työnantajien välillä. Tämä pitää sisällään sen, että haluamme nyt ja tulevaisuudessa, alati muuttuvilla työmarkkinoilla olla nopein, vaivattomin ja modernein sukkula, joka ampaisee opiskelijan kohti tulevaisuuden unelmatyöpaikkaa.  Jotta pystymme ylläpitämään vauhtiamme sekä vahvistamaan sitä tulevaisuudessa, tarvitsemme organisaation, joka on alan kirkkain asiantuntija juuri meidän alalla: nuoret osaajasuhteet. En koe, että yritys itsessään saavuttaa tarvittavan nopeuden ilman asiantuntevia henkilöitä. Tällä tarkoitan, että henkilöstön asiantuntijuus ja jatkuva kehittyminen ovat niitä elementtejä, mitkä vievät yritystämmekin eteenpäin. Työnantaja-/yrityskuvamme on mielestäni juuri niin vahva kuin mitä asiantuntijuutemme on henkilökohtaisella tasolla organisaatiossamme – seikka, minkä takia olemmekin päättäneet kirjoittaa osaamisestamme sekä asiantuntijuudestamme ulospäin näin blogimuodossa.

Asiantuntijuus ei ole yksinään arvon tuottamista – asiantuntijuus ja sen jakaminen on. Tässä blogissa tulemme kerran kuukaudessa kertomaan esimerkiksi alastamme sekä rekrytoinnin haasteista, onnistumisista ja trendeistä. Kirjoittajana on vuorotellen joku meidän asiantuntijatiimistä.

Ensisijaisen linkin asema ja tämän asiantuntijatason saavuttaminen ei tule olemaan helppoa. Työmarkkinat ovat tunnetusti menossa suuntaan, jossa hyvistä työntekijöistä on pulaa. Kamppailu tulee olemaan kovaa ja selviytyjät ovat ne yritykset, jotka kykenevät houkuttelemaan ihmisiä ja saavat heidät pysymään organisaatiossaan. Meissä näen yrityksen, joka uusiutuu, pysyy ketteränä, välittää työntekijöistään sekä jatkuvasti vahvistaa asiantuntijuuttaan.

Viimeiseksi vielä, kirjoitukseni otsikko, ”nuoren osaajan rekrytointi” on myös käsite jonka haluan avata. Nuori osaaja on potentiaalinen, ns. lahjakas pelaaja, joka varataan taalajäille ja jossa siintää tulevaisuuden menestys. Suomessa meillä on erittäin hyvä koulutuskoneisto, ja tämän kautta saamme nykypäivänä suhteessa paljon koulutettuja työmarkkinoille. Ehkä juuri tämän seikan takia koenkin, että asenne on yrityksellemme tärkein nuoren osaajan ominaisuus. Motivaatio, oppimisen halu, itsensä johtaminen ja vastuunkanto ovat mielestäni joitakin hyvän asenteen sisällä pitäviä asioita. Koulutuksellisesta näkökulmasta koen, että asioita pystyy helposti opettamaan, mutta oikeanlaisen asenteen opettaminen, esimerkiksi tietyn arvomaailman omaksuminen, on paljon haastavampaa. Tämän takia resurssin tai potentiaalin, jonka organisaatio haluaa rekrytoida, pitää olla enemmän arvopohjainen kuin tietopohjainen.



Näin ajattelee tänään,

Jonas Weckström
HR-johtaja
Studentwork Sharper Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!